Dementie

Een jaar geleden kreeg ik de vraag of ik in een huis voor dementerende ouderen ‘iets creatiefs’ wilde bedenken. Natúurlijk wilde ik dat, een fijne uitdaging waar ik me met veel interesse in heb verdiept. Hier heb ik een idee over gevormd en dit idee is gestoeld op het feit van de kracht van de mensen zélf.

Iets waar iemand in z’n (werkende) leven goed was en dát wat hij/zij gráág deed, dat blijft meestal zo, tot het laatst van z’n leven. Denk bijvoorbeeld aan muziek maken, dansen, zingen, creatief bezig zijn op welke manier dan ook, zijn of haar professie, en noem maar op.

Dit stuk/eigenschap/kwaliteit in iemand stimuleren, losmaken en prikkelen, brengt een succesvolle afleiding en een positieve energie! En zorgt voor kwaliteit in ieders leven.
Ik ben geïnspireerd geraakt door bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen waarmee ik heb mogen samenzijn.
Een professional die me heeft geholpen om mijn ideeën nog verder uit te diepen is Glen Campbell:
https://dementie.nl/nieuws/kijktip-het-geheugen-van-glen-campbell?gclid=EAIaIQobChMIv_qRirXF3wIVQeh3Ch1zrAtGEAAYASAAEgJd-fD_BwE

Mijn overtuiging is: zet je eigen angst voor contact met dementerenden aan de kant, overwin je eigen verlegenheid en verdiep je in hun wereld. Door mee te bewegen in hun wereld, bereik je hen.

Heb je nog vragen over deze workshop?