Rouw verwerken en verdriet verbeelden

Verlies kennen we allemaal. Een dierbare is overleden, je baan gaat verloren, je relatie stopt of die lieve trouwe hond is dood. Verlies roept veel verschillende gevoelens op. Emoties die je vaak maar moeilijk in woorden uit kunt drukken. Want leg een ander maar eens uit hoe ‘rouw’, ‘afscheid nemen’ of ‘pijn’ voor jou voelen.

Uit je hoofd komen

Door schilderend, knippend, plakkend, schrijvend, tekenend, vouwend, krassend, scheurend… aan de slag te gaan, krijgt verlies voor jou in vorm en beeld daadwerkelijk betekenis.
Veel mensen denken van zichzelf dat ze niet creatief zijn. Het is echter zo dat mensen zichzelf verrassen als tijdens een workshop het tegenovergestelde blijkt te zijn en iedereen met iets moois naar huis gaat.  

Het is tijdens workshops telkens weer verbazingwekkend om te zien wat er spontaan bij deelnemers ‘uit de handen’ komt. Zonder diep nadenken, maar juist door gewoon ‘te dóen’ vormen de werkstukken zich als het ware vanzelf.

En als we na afloop de creaties bespreken, staan de makers vaak versteld van de diepere betekenis die bijna onverwacht tijdens het werken is ontstaan.

Er zijn diverse workshops ‘verlies verbeelden’ waaraan je deel kunt nemen. De ene workshop is misschien meer geschikt voor kinderen, de ander voor kinderen samen met hun ouders, een volgende is vooral voor volwassenen geschikt. Samen zoeken we naar de passende workshop.

Wat kun je bij atelier ZONDER GUM zoal doen als het gaat om het verbeelden van verlies?
– een herinneringsdoosje maken
– troostpost maken
– gebedsvanen maken
– een persoonlijk gedachtenisprentje maken
– gekleurde tranen schilderen of krijten
– en nog véél meer..

Heb je nog vragen over deze workshop?