Teambuilding

Een creatieve teambuilding is een fijne manier om een team beter en vooral ánders te laten communiceren en functioneren.

Tijdens een teambuilding draait het vooral om samen plezier hebben in samen ‘problemen’ oplossen. Je gaat je collega’s op een andere manier leren kennen en elkaars kwaliteiten ontdekken op een speelse manier. En je werkt samen aan een nieuwe herinnering.  Dit gaat uiteindelijke bijdragen aan een betere sfeer op het werk en een effectievere samenwerking omdat ieders kwaliteiten helderder zijn geworden. Hier een paar voorbeelden zoals een teambuilding zou kunnen zijn. 

Creëer nieuwe natuurvormen

Onder het genot van koffie/thee en iets lekkers, geven wij jullie achtergrondinformatie over ‘landart’ en ‘guerilla-art’. Dan ga je met de hele groep het bos in. Je gaat samen verkennen en kijken wat er allemaal kan in een bos, acclimatiseren, wat is er in een bos, waar zie je iets in en waar kun je iets mee als het gaat om ‘natuur-kunst maken’. Heerlijk in je oude kloffie, samen met je collega’s of vrienden aan de slag met alle ingrediënten en materialen die het bos je te bieden heeft.

Verbindingskunst

Wat is die typische kwaliteit en/of eigenschap van je collega en hoe zou je dat verbeelden in een stempel of linosnede? Met je hele team ga je samen aan de slag om een groepsposter te maken met (zelfgemaakte) stempels en allerlei druktechnieken. En natuurlijk maak je een eigen drukwerk op de pers. Ieder zorgt voor een deel van de poster.

Samen werken aan een gezamenlijke poster en de kwaliteiten en eigenschappen van jouw collega’s onder de loep nemen.

Je leert je collega’s van een andere kant kennen en jullie gaan naar huis met een kunstwerk (misschien wel voor de muur op jullie afdeling) en een herinnering aan een leuke middag.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Natuurlijk leveren wij maatwerk, want elke teambuilding is uniek.

Heb je nog vragen over deze workshop?